fredag 9. oktober 2009

Idiotiske båtførere!

I dag morges ringte vårt lokale verksted i Fredrikstad og sa at båtens høstservice var ferdig. Siden kvartalsavlutningen var over og det var pent vær så dro 9na og jeg tidlig til Fredrikstad. Underveis var det en dullion telefoner for å ordne med ymse ting knyttet til oppdatering av økonomisystem og betalingsproblemer i et forsystem. Så stressnivået var høyt og magesyren lå og skvalpet rundt jekslene.

Vel på plass ti på halv fem (vekstedet stenger halv fem)betalte vi for servicen og tok med oss båten. Vi pratet om hva vi skulle ha til middag og at det hadde vært godt med et glass vin til maten. Så jeg svingte inn til Storbyen kjøpesenter i Fredrikstad vel vitende om at det var et vinmonopol der. Så vel fremme slapp jeg av 9na så hun kunne handle mens jeg skulle snu bilen (med båthenger).

Her starter den egentlige historien!
Jeg som mange andre har møtt og opplevd mange idioter til sjøs. Det nye nå var at idioten som kjørte båten var på land og at det var meg!!!

Jeg skulle som sagt snu båten og tenkte at det ville være lurt å svinge inn i oppkjørselen til garasjen og slippe hele bilen med henger tilbake og svinge rundt. Som tenkt så gjort. Det jeg ikke hadde fått med meg da jeg kjørte inn var selvsagt at høyden på båten var høyere enn inngangen på garasjen.

Resultat, jeg ødela kalesjen og rørene inni (de er riktig nok nesten helt rette igjen nå). Jeg ble helt skjelven! Rygget ut fikk snudd og stoppet. 9na og jeg sjekket etter og fant ut at det heldighvis med untak av to små rifter, var det bare sømmer som var gått.

Vi diskuterte og fant ut at vi henter en presenning på hytta og så kjører vi ut å plasserer båten i opplag (i en låve). Rett før vi kom til hytta så sa 9na: "skal vi ikke parkere på bussholdeplassen å gå inn til hytta." Jeg orket i tanken på dette og sa sant nok at jeg har kjørt inn mange ganger før med henger uten problem.

Det skulle ikke skje denne gangen. Jeg la meg ut og brettet nesten nitti grader til venstre (som utallige ganger før) bare med det utfallet at denne gangen skrapet båten mot en gjerdestolpe...F..n!!

Så etter en kort inspeksjon av båten var det bare å innse at det var en stripe på nesten en meter, hvorav de siste 30 cm gikk gjennom båten. Noen telefoner senere var det enighet om at båten måtte tilbake til verkstedet og at jeg skulle kontakte forsikringsselskapet mitt.

Så på mandag får jeg gå ned fra økonomiavdelingeng i fjerde etasje til skadeavdelingen i andre og spørre om det er de som har forsikret båten vår, og om jeg har båtforsikring som dekker idioter på land!

11 kommentarer:

9na sa...

Yepp, det er ikke hver dag man kræsjer to ganger på 20 minutter, med båt, på land....

Helle sa...

Åh det var synd I var så uheldige. Håber forsikring dækker. God weekend.

Helle sa...

Åh det var synd I var så uheldige. Håber forsikring dækker. God weekend.

Anne sa...

Ojda. Dette hørtes ikke bra ut. Må si jeg gruer meg litt til vår båt skal på land neste uke. Vi bruker riktignok kranbil, som må kjøre store omveier for å unngå en lav bru, men det er mye som kan gå galt hvis det først skal skje noe. I tiilegg så plasseres båten inntil soveromsveggen, og det skal noen vindkast til før jeg kan roe meg ned å tenke: Nei, den velter ikke i år heller! Lykke til, håper dere har "idiotforsikring"

karna sa...

HÆRLIG!!!! Ler rått her ,-)

ArneA sa...

9na sa jeg skulle få meg en god latter. Jeg ler ikke. Slikt er det bare andre kjønn som ler av.

Karin sa...

Stakkars dere,der var dere skikkelig uheldig.Det heter at en ulykke kommer skjelden alene.Her kom det to "nesten" samtidig.

Grete sa...

Takk for at dere delte denne opplevelsen med oss! Mange ville helst tiet det i hjel og ordnet alt i stillhet. Jeg er av dem som ser alt jeg leser i bilder og mange bilder raste rundt på netthinna under lesingen her!
Lykke til videre med båt på land!
Hilsen Grete

Gudveig HN sa...

Godt gjort! Ikke ofte man hører om uhell med båter på land - og så to ganger på èn dag, da! Ja, ja.... Godt ingen personer er kommet til skade, men det kan jo svi litt i lommeboka :-)

Anonym sa...

Kan vi ikke bare være enige om at det er godt det bare var en båt, og at om 100 år er all ting glemt. Ja, ja, - om 150 år i dette tilfellet, da.

Anne-Grethe sa...

Syns det var synd dere fikk skade på båten, men historia var skrevet humoristisk med med god snert, så jeg lo godt. Håper det går i orden med forsikringa!