søndag 26. desember 2010

Reddet fra den visse undergang

Tidlig i desember så jeg på hifi-sentralens sider at Christopher skulle gi bort kassene til et par gamle Snell EIII. jeg ringte ham og spurte hva skjer? Han fortalte at han hadde vært innom et el-retur mottak og at han hadde funnet Snell kassene uten diskanter, delefilter og med kun en bass som hadde hadde ødelagt skumkant. Med andre ord ikke stort å spille med. Men kassene hadde vært så fine at han tenkte det kanskje kunne bli et bra utgangspunkt for en DIY'er (Do It Yourself). Jeg spurte om han hadde gitt dem bort og fikk nei til svar. Da sa jeg at jeg tar dem! Så da bar det bort på jobben hans og hentet kassene.Så bar det inn igjen på Hifi-sentralen å spørre om noen hadde neon ide om hvor man kunne få tak i de høytalerelementene som manglet. Jeg fikk to tips. Det ene var å ta kontakt med en hifibutikk ute i Bærum. Det andre var adressen til en kar i USA. Jeg sendte en e-post til begge. Fra Bærum fikk jeg svar at de skulle sjekke etter og komme tilbake (noe de ikke har gjort enda). Fra USA fikk jeg beskjed om at vedkommende hadde liggende delefilter, front og bak diskanter. For dette skulle han ha 160 dollar inklusive frakt. Delelene ble bestilt og betalt, men fremdeles manglet basser. Løsningen ble at han som hadde tipset meg om USA kontakten fortalte at han hadde en bass liggende men at den trengte ny skumkant. Videre at han hadde fire nye skumkanter. Jeg spurte hva han skulle ha for det. Svaret kom kontant. En six-pack og en pose potetgull.

Så rett før jul kom det hentemelding på posten og avsted bar det for å hente delene.Ny kontakt ble gjort med vår man på hifi-sentralen og avtale om besøk hos ham på Gran på lille juleaften ble gjort. Vel fremme ble det hyggelig prat om musikk og utstyr. Tid til lytting på hans Snell E III ble det også og jeg dro derifra med smil om munnen etter lyttingen og at bytte av bass, skummringer, øl og potetgull var gjort.

I dag fikk jeg tid til å montere diskanter, delefilter og skifte skumringene på bassene.Nå står de i kjelleren hos Anders og spiller seg inn på en god gammel Tandberg receiver. Første inntrykket er lovende!

Nå har de stått og spilt en stund med en Mision Cyrus II med PSX. Det låter kjempefint! Spørs om disse kommer ut av huset på en stund!

2 kommentarer:

9na sa...

"Roll over Beethoven", sier nå jeg da...

Kjerstis løse tråder sa...

kult, sier min husbond, Sigmund!(som er lydmann og akustiker)