søndag 23. mai 2010

Liv i gamle høytalere
Helt fra jeg var ganske ung har jeg vært betatt av Bose sine 901 høytalere. Tenk en høytaler som hadde ett element vent forover og åtte bakover. Hvor ni små 4,5 tommers høytalere spiller høyt og med trykk og bass som høytalere med 15 tommers basser. Desverre hadde jeg aldri penger til å realisere drømmene den gang.
Så når jeg for ett par uker side kom over ett sett 901 serie IV så slo jeg til. Dette til tross for at jeg mistenkte at alle skumkantene mellom membranene og kurvene måtte byttes.

Ikke mer enn inne i huset viste min mistanke å være riktig og det var bare å sette seg ned og søke på internett. Resultatet ble innkjøp av 20 nye kanter (trenger "bare" 18 stk men det er jo greit å ha to i reserve). Denne gang de samme som benyttes i Bose 802. Disse er av lærret og har livstidsgaranti.

Så startet jobben med å plukke ut elementer ta bilder av tilkoblinger.
fulgt av jobben med å skrape vekk skum og limrester fra kant og membran. For så lime på nye kanter. De første første fire var skikkelig utfordende og jeg fikk bruk for de ekstra ringene direkte og jeg så for meg et katastrofe prosjekt. Heldighvis kunne jeg senere gjøre rent de to som hadde gått feil og benytte dem igjen senere.Jobben tok ca tyve arbeidstimer og fikk 9na til å bli ganske lei både lukten av rødsprit, Lynol og meg som "bare" var opptatt av høytalerne "mine".

I går var resultatet ferdig og står nå og spiller sammen med en 1982 modell Luxman L55a. Samme årgang som høytalerne. Skal jeg være ærlig (og det skal man jo..ikke sant)Så låter det veldig bra. Det er nesten så en kan lure på hva som har skjedd i mellomtiden. For i følge reklamen burde det jo låte flere lysår dårligere enn dagens utstyr.Så nå blir det mange gode stunder med vintage utstyr og musikk. Jeg gleder meg!

4 kommentarer:

9na sa...

Og dette har han holdt på med i timevis mens det har vært strålende pent vær... Rare mannen.

ArneA sa...

Bare fortsett. Det fins viktige og VIKTIGE saker i denne verden

Anonym sa...

Hei Tor,

Jeg kom over bloggen din i min jakt på kule par. Jeg er nemmelig i en castinprosess der jeg leter etter par til et nytt humorprogram som skal gå på TV Norge. Jeg leter etter helt normale, stabile par med uvorstemmelser som folk flest. Par som diskuterer og er uenige grunnet mannen/konas prioreringer på bruk av fritid for eksempel. Håper du kan ta deg tid til og skumme gjennom mailen, kanskje er du/dere den jeg er på jakt etter, eller kanskje du kjenner noen som kunne egne seg.

Generellt om konseptet:

Feelgood Scene, Film og TV er i gang med et nytt TV-program, som skal ta seg av samlivets små hverdagslige diskusjoner. Vi søker dermed par mellom ca 20 og 60 år i alle fasonger og legninger.
Hovedkriteriet er at dere bør være et stabilt par, men at dere som kjærester flest har noen uoverensstemmelser som dere ønsker å få avgjort en gang for alle. I dette programmet kan dere få lagt frem saken for et kjendispanel, som diskuterer seg frem til hvem de mener har mest rett. Deretter gir de medhold til den ene eller andre parten.

Som par må dere være genuint glad i og trygge på hverandre. "Konfliktene" bør være relativt ufarlige, gjerne morsomme, og ikke gå på forholdet løs, da dette er et uhøytidelig og humoristisk program. Partene må kunne redegjøre for hver sin side av saken, og argumentere godt for å forsvare sitt standpunkt. Her snakker vi om kona som føler seg mindre prioritert enn sin svigermor, uenigheter i oppdragelsen av hundene, samboerparet som ikke blir enige om hvor i landet de skal bo eller ender spillkvelden alltid med krangling om regler eller hvem som er vinner.

Dersom dere kjenner til par som kunne egnet seg, eller om dette vekket deres interesse til og delta, er det bare og sende meg en mail, så tar jeg kontakt for en uforpliktende prat.

Ha en fortsatt fin dag og lykke til med videre blogging.

Vennlig hilsen

---------------------------------

Christine Sand

Casting, Feelgood Scene, Film og Tv

christine@feelgoodmail.no

Anonym sa...

Feelgood Scene var en skikkelig 'turn off'. Det som begynte så bra ....
H.