tirsdag 13. januar 2009

Som et barn igjen!

De siste ukene har jeg trålet Finn.no etter høytalere til kjellerstua. Før nytttår fikk jeg øye på et par JBL L20T, men glemte dem igjen i stresset over hva som lå foran meg (les forrige innlegg). Igår ringte jeg selgeren som fortalte at han hadde solgt dem til en som skulle sette penger inn på hans konto igår men at pengene ikke hadde kommet. Jeg sa jeg var klar men han ville forsøke å nå den andre kjøperen. Lite jeg kunne si til det. Ti minutter senere ringte han tilbake å sa at den andre kjøperen hadde bekreftet at han hadde overført penger og skulle ha dem. Skitt tenkte jeg og F..N sa jeg litt for høyt. Til konemor og ungenes fortvilelse.

Så skjedde det at selger ringte meg idag og sa at han ikke hadde mottatt pengene idag heller. Var jeg interessert?. Svaret var ja og jeg dro til Lommedalen før han rakk å ombestemme seg.

Så bar det hjem. Vel hjemme ble forsterker og mp3-spiller koblet til. Dette var morro! Lyden var varm og detaljert. Ikke før var en melodi ferdig før jeg gledet meg til hva den neste ville bringe (hadde satt mp3-spilleren på shuffel så jeg ikke viste hvilken melodi som var den neste).
Jeg kjente at tekstene til Anne Grethe Prøys tok meg med på tanketur, Eagels frydet meg med melodiøse flerstemte countrylåter. Michael Bubble med stort orkester fikk svingfoten til å gå.
Marillion fikk frem rockefoten. Jeg storkoste meg!

Høytalerne er små, så tankene om en subwoofer (ekstra bass høytaler) meldte seg da jeg opplevde at den spilte bra men ikke med "skyv" i bassen. En telefon til Christopher bekreftet at tanken om å bygge egne kasser, med de to 12" infinity bassene vil har liggende og to 250 watts klasse D forsterkere kan bli kjempemorro. Det aner meg at hjemmekino i kjelleren skal bli kanonbra!

Fortsettelse følger!