søndag 10. mai 2009

J for Jobb

Denne uka har det vært mye som skjer på jobb!
Månedsavslutninger er alltid travle tider. Denne gangen med flere variabler enn ønsket. Samtidig med at jobben skiftet lokasjon i midten av april ble det bestemt at vi skulle flytte produksjonene av fakturaer til et selskap i sverige. Vi på økonomi har ikke tidligere hatt noe å gjøre med dette. Da alt har skjedd lokalt i de forskjellige avdelingene fra deres systemer. Vi har mottatt fil om morgenen. Lest den inn og alt har vært sårevell.

Så ikke denne gangen. For på grunn av en feil mellom vår server (i sverige) og og det selskapet som skal skrive ut for oss (også i sverige). Så har de daglige økonomifilene ikke blitt laget. De som normalt mottar, sjekker og leser inn filene har visst om dette, men ikke gitt beskjed videre. Dermed sto vi 30 april og manglet kvarteparten av tallene til regnskapet vårt. Heldigvis fikk vi hjelp av et dataselskap som gjennom 1. mai helgen klarte å ta en kopi av produksjonserveren over på en replikaserver. Fra den laget de et forecast for resten av måneden som vi leste inn og laget regnskap og rapporterte med.

Nå har de fått igang vår produksjonserver så nå starter jobben med å føre tilbake forecastet og få inn de virkelige tallene. Konklusjon april er ikke slutt enda!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det skal tydeligvis ikke være enkelt. Stakkars dere! Håper april får en snarlig slutt og at resten av året forløper som det skal. Krysser fingrene og ønsker dere lykke til!!

Petunia sa...

Huff!
Hvorfor gjøre det lett når det er mye mer arbeid å gjøre det vanskelig. Dette er faktisk et velkjent problem. Om vi ikke akkurat får "hjelp" fra Sverige, så liker hvis de øvre herrer at tingene skal løses der problemet "ikke" er... Men men!
Jeg håper dere kommer ajour da - før årsoppgjøret;)

VELKOMMEN sa...

Hei! Jobb er mange ganger veldig morsomt, men ikke alltid. Noen ganger blir overganger veldig vanskelige og tungvinte.
Det ordner seg sikkert etterhvert - LYKKE TIL! :0)(0:

Rune Eide sa...

Nå kan vi jo ikke skylle alt på svenskene heller - de fleste synes jo å ha begynt som kelnere i Norge! Hvem er det da som gjør jobbene der? :-)

Catta sa...

Levere barn på fritidsaktiviteter? Haha! Skal se du ikke må oppdatere profilen din eller få flere barn!

ANNEPÅLANDET sa...

Hm, det er visst alltid noe tull med regnskap og økonomi. Alle regnskapsfolk jeg kjenner, jobber alltid overtid og har problemer som dette på jobben. Er det ingen "stille perioder" i din bransje? Sommeren kanskje? For av og til må jo dere også få nyte livet!!!
Håper det ordner seg og at dere blir ferdig med april innen fellesferien!

Miriam Elisabeth ツ sa...

god løsning

Unknown sa...

hektisk..

Charlotte - FO² sa...

Ånei, Så kjedelig, godt at de klarte å hente det frem igjen da. Lykke til.

TorAa sa...

Velkjent problemstilling i en globalisert verden.

Ikke alltid like enkelt med regnskapsavdelinger i Ungarn og Slovakia, reiseregninger i Taiwan og Philipinene etc etc.

Men fra valg av ABC - J

(ps. den kunne jeg også ha brukt Job - Jobb