torsdag 12. juli 2007

Scampi i hvitløksolje


Retten egner seg godt som forrett

Ingredienser:

4 - 6 rå scampier per person

2 stk kinesisk hvitløk (du kan bruke vanlig også men da holder det med to tre fedd)

2 stk røde chiliepepper

olivenolje (oljen skal brukes til å steke i så den behøver ikke være av spesielt god kvalitet)

1 stk pariserloff


Rens scampiene. Hell ca 3mm olivenolje oppi en jernpanne. Del opp hvitløken i tynne skiver og legg det oppi oljen. Rens og hakk chiliene og legg oppi oljen. Varm opp oljen og la hvitløken fritere til den får en gyldenfarge. Legg oppi scampiene. Snu scampiene når de har skiftet farge. Så fort de har skiftet farge over det hele er e ferdig til servering (ikke vent for lenge da blir de seige).

Serveres med skiver av pariserloff som dyppes i oljen og hvitvin (eller en kald pils).

Vel bekomme!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

9na sa...

namnam det er såå godt...

Catta sa...

Skal du ikke snart oppdatere igjen?? Savner deg!